آموزش نصب vCenter Server appliance 6.5
با سلامی دوباره خدمت دوستان عزیز
همانطور که می دانید نسخه جدید vSphere 6.5 منتشر شده و همه شما مثل من در انتظار این بودید که با انتشار این نسخه در محیط تست مراحل نصب و بررسی رو انجام بدهید . با توجه به این قضیه امروز مراحل نصب vCenter Appliance 6.5 را انجام خواهیم داد . البته در مقاله قابلیت های جدید vCenter Server Appliance 6.5 سعی کردم تا قابلیت های اضافه شده به VCSA 6.5 را توضیح دهم و امیدوارم در جای خود مفید بوده باشد .
قبل از فرایند نصب توصیه می کنم مراحل نصب VCSA نسخه ۶ را که در مقاله نصب vCenter Server Virtual Appliance نگارش شده است ، حتما مرور کنید ، چون برخی موارد را درمقاله فوق کامل تر توضیح داده ام .
به نظر میرسه در نسخه ۶٫۵ مراحل نصب VCSA ساده تر شده باشد و همانطور که می دانید در نسخه قبلی نیاز به Integration Plugin برای کاربران بود تا بتوانند مراحل نصب VCSA را از طریق Browser انجام دهند و دوستان ممکن است تجربه مشکلاتی دراین حالت را با Browser های مختلف داشته باشند .
در نسخه ۶٫۵ دیگرپیش نیاز Integration Plugin وجود ندارئد و نیازی به نصب آن نخواهد بود و مراحل نصب از طریق Installation wizard صورت خواهد گرفت که در ISO مربوط به Source موجود خواهد بود . نکته قابل توجه این است که این Wizard نصب را می توانیم بر روی سیستم عامل های Windows و MAC و Linux اجرا کنیم و مراحل نصب را انجام دهیم . البته قطعا این مورد را می دانید که این بدین معنی نیست که مثلا نصب vCenter بر روی MAC صورت می گیرد ، بلکه تنها مراحل Deploy کردن VCSA 6.5 بر روی ESXi مورد نظر ما از طریق سیستم عامل های گفته شده می تواند باشد .
مراحل نصب VCSA 6.5 به دو بخش که شامل Deploying و Configuration میباشد ، تقسیم بندی می شود .
- Deploying VCSA 6.5
- Configuring VCSA 6.5
در مرحله اول VCSA را Deploy می کنیم و در مرحله دوم Configuration مربوط به آن را انجام خواهیم داد .
در ابتدای کار باید ISO فایل مربوط به VCSA 6.5 را دانلود کنید و این فایل را ر روی سیستم خودتان یا هرسیستمی که مراحل نصب از طریق آن صورت می گیرد mount کنید .
وارد فایل ISO می شویم و فولدر مورد نظر را انتخاب می کنیم .
همانطور که در قبل نیز اشاره شد چون من Installation را از طریق سیستم ویندوز انجام می دهم پس وارد فولدر win32 می شویم .
Installer مورد نظر را اجرا می کنیم .
چون قرار است fresh installation انجام دهیم ، گزینه Install را کلیک می کنیم .
همانطور که اشاره شد مراحل نصب از دو قسمت تشکیل می شود . مرحله اول Deploy appliance می باشد که در این قسمت باید vCenter خودمان را Deploy کنیم و مرحله بعد Configuration مربوط به همین VCSA که Deploy کردیم را انجام خواهیم داد . پس گزینه Next را می زنیم .
در قسمت بعد End User License agreement را میپذیریم و گزینهNext را می زنیم .
در این قسمت من قصد دارم Platform Service Controller و vCenter به صورت Embedded بر روی یک سرور نصب شوند . توضیحات تکمیلی تر در مورد گزینه های دیگر در مقالات قبلی موجود است و در صورت نیاز می توانید استفاده کنید . پس در این قسمت گزینه مورد نظر را انتخاب می کنیم و سپس گزینه Next را می زنیم .
در قسمت بعد مشخص می کنیم VCSA بر روی کدام هاست ESXi نصب گردد . من قصد دارم VCSA را در هاست ESXi2 نصب کنم و vm مربوط به VCSA بر روی ESXi2 ساخته شود . همانطور که در مقاله نصب VCSA 6 توضیح دادم ساختار های بر اساس Name Resolution و DNS در شبکه باید به درستی کار کند تا من به درستی با ساختار نام هاست ها در ساختار vSphere تنظیمات مختلف را انجام دهم .
نام ESXi مورد نظر را با پسورد root آن وارد می کنیم .
SHA1 thumprint مربوط به Certificate هاست مورد نظر در این قسمت نمایش داده می شود و برای اطمینان بیشتر این قسمت را می توانیم با هاست ESXi مقایسه کنیم تا اطمینان پیدا کنیم که دقیقا هاست مورد نظر ما انتخاب شده است .
در قسمت بعد نام مربوط به VCSA خودمان را وارد می کنیم و پسورد مربوط به کاربر root سرور VCSA را نیز وارد می کنیم .
در مرحله بعد size مربوط به appliance را با توجه به پارامترهای مختلف تعدادهاست، ماشین های مجازی در شبکه ، Memory ، CPU و Storage را وارد می کنیم . در این نسخه گزینه Storage size اضافه گردیده و توسط این گزینه می توانیم Deployment size ای که انتخاب می کنیم از Storage size متفاوتی نسبت به پیش فرض استفاده کند .
در قسمت Select datastor کلیه استوریج هایی که به ESXi مورد نظر متصل می باشد را مشاهده می کنیم . در اینجا هارد لوکال ESXi02 را انتخاب می کنم و این نکته را مد نظر داشته باشید که در datastore مورد نظر فضای کافی برای نصب VCSA موجود باشد .
در قسمت بعد تنظیمات مربوط به Network و DNS و نام سیستم را مشخص می کنیم . این نکته را در نظر داشته باشید نام سیستم باید به صورت FQDN وارد شود و رکوردهای موردنظر نیز از قبل در DNS برای VCSA ایجاد شده باشد .
همانطور که مشاهده می کنید رکورد مربوط به VCSA2 نیز در DNS ایجاد گردیده است تا Name Resolution به درستی کار کند و در مراحل نصب دچار مشکل نشویم .
در نهایت خلاصه ای از تنظیمات Deploy کردن VCSA برای ما نمایش داده می شود و با انتخاب و کلیک کردن دکمه Finish مراحل Deploy سرور vCenter appliance آغاز خواهد شد .
با توجه به شکل زیر مراحل Deploy با موفقیت به پایان می رسد و همانگونه که اشاره شد برای شروع مرحله دوم نصب که همان Configuration مربوط به VCSA می باشد بر روی گزینه Continue کلیک خواهیم کرد .
پس از Deploy شدن vCenter Server appliance انتظار داریم در هاست مورد نظر ماشین مجازی مربوط به آن ساخته شده باشد و در شکل زیر می بینیم VCSA مورد نظر ما در ESXi2 با IP آدرس ۱۷۲٫۱۹٫۲۵۰٫۲۱ ایجاد گردیده است .
پس از Deploy شدن اگر اشتباها بر روی گزینه Close کلیک کرده اید ، نگران نباشید ، برای ادامه مراحل نصب مطابق شکل زیر و با آدرس https://vcenter ip address : 5480 و کلیک بر روی گزینه مشخص شده به مراحل Set up بازگردید .
باید پسورد مربوط به VCSA که در مراحل Deploy وارد کردیم را یکبار وارد کنیم .
مطابق با شکل زیر در حال حاضر آماده برای Setup کردن Vcenter appliance هستیم . جهت تنظیمات سرور vCenter بر روی گزینه Next کلیک می کنیم .
در این قسمت تنظیمات NTP سرور و SSH را مشخص می کنیم . اگر در شبکهTime Serverداریم در قسمت NTP سرور وارد می کنیم و همچنین می توانیم مشخص کنیم Time مربوط به VCSA با هاست خودش Sync شود .
در اینجا من DC را به عنوان تایم سرور مشخص می کنم .
در قسمت SSH access نیز SSH را فعال می کنیم .
نکته : در تصویر بالا موارد مربوط به تنظیمات شبکه نیز مشاهده می شود که برای شما ممکن است نمایش ندهد ، دلیل این است که من پس از Deploy شدن VCSA بر روی گزینه close کلیک کردم تا مجددا از طریق https://vcenter ip address : 5480 به مرحله Setup و Configuring سرور vCenter بازگردم .
درمرحله بعد نام دامین SSO و پسورد administrator آن را تنظیم می کنیم و یک نام در قسمت Site name وارد می کنیم . با توجه به اطلاعات وارد شده در قسمت زیر می توانیم با نام کاربری administrator@vSphere.local و پسورد وارد شده در این قسمت به vCenter خودمان Login کنیم .
اگر قصد داشته باشیم به Customer Experience Program مربوط به vMware نیز Join شویم گزینه مورد نظر را انتخاب می کنیم ، که البته چون از نسخه های کرک شده استفاده می کنیم ، این گزینه را غیر فعال می کنم .
در نهایت برای اعمال شدن تنظیماتی که در قسمت زیر به طور خلاصه می بینیم ، بر روی گزینه Finish کلیک می کنیم .
پیغامی ظاهر می شود مبنی بر اینکه در حین اعمال تنظیمات نمی توانیم پروسه را کنسل یا متوقف کنیم .
بر روی کلید OK کلیک می کنیم .
مراحل اعمال تنظیمات Setup شروع می شود .
همانطور که در شکل زیر مشخص است مراحل Setup با موفقیت انجام گرفته است و جهت وصل شدن به VCSA از لینک های مشخص شده می توانیم استفاده کنیم .
لینک اول از طریق vSphere web client ارتباط ما با vCenter را برقرار می کند و لینک دوم نیز ما را به صفحه Getting Started هدایت می کند تا در آن صفحه از طریق vSphere web client (Flash) یا vSphere Client (HTML5) به VCSA متصل شویم .
بر روی لینک دوم کلیک می کنم و وارد صفحه Getting Started می شوم و بر روی vSphere Client (HTML5) کلیک می کنم .
در قسمت بعد باید یوزر و پسورد که در قسمت SSO در مراحل Setup تنظیم کرده ایم را وارد کنیم .
همانطور که مشاهده می شود به VCSA 6.5 لاگین کرده ایم و مراحل Deploy و Setup کامل و صحیح صورت گرفته است .
دوستان عزیز ، در این مقاله نحوه نصب VCSA 6.5 را با هم بررسی کردیم .
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد . با LearnExpert همراه باشید تا موارد بیشتری از vSphere 6.5 را با هم بررسی کنیم .